Home / Dungeons & Dragons / Algemene info

DnD Beyond

DnD Beyond is een website waarop je alle karakteristieken van je karakter bij kan houden. Hoe sterk ben je, welke spullen heb je bij je, enz. In deze tool houden wij de voortgang van het avontuur en de spelers bij.

Eerste stapjes in de kerkers...

Er zijn een paar makkelijke stappen te nemen om te beginnen met Dungeons & Dragons aan onze tafel.

Lees de basisregels

Je kan de basisregels tot je nemen door het gratis "Basis regelboek" van Wizards (de uitgever van Dungeons & Dragons) te lezen via deze link: dnd.wizards.com/articles/features/basicrules, of door je DM te vragen naar een sessie 0 waarin de regels kunnen worden uitgelegd.

Maak een karakter voor het spel

In de basisregels (dnd.wizards.com/articles/features/basicrules) is een compleet hoofdstuk geweid aan hoe je een karakter maakt. Dit lijkt (zeker na het doorlezen van het hoofdstuk) op een grote uitdaging als je nog niet bekend bent met de regels, maar wees gerust! Wij zullen je helpen. Laat aan je DM weten dat je graag samen met hem/haar je karakter wilt maken en we plannen een sessie in om dit te bewerkstelligen. 
Ter informatie: in de basis regels staan een aantal rassen en klassen welke je kan spelen in Dungeons & Dragons, dit zijn echter niet de enige rassen en klassen. Wil je wat anders spelen dan kan je aan je DM vragen of hij de extra opties kan vertellen/laten zien.

Voeg je karakter toe aan DnD Beyond

Meld je aan voor DnDBeyond.com en voeg je karakter toe aan de sessie en voeg hem toe aan de campagne (je DM zal een link delen met de groep waar je hem toe kan voegen). DnD Beyond is een website waarop je alle karakteristieken van je karakter bij kan houden. Hoe sterk ben je, welke spullen heb je bij je, enz. Deze tool voorziet ook de DM met de mogelijkheden om het verhaal bij de te houden. Houd je liever als op de goeie oude manier met pen en papier bij, kan dit uiteraard maar bespreek het eerst even met je DM.

Begrippenlijst

DM/Dungeon Master

De Dungeon Master is de verteller, speelt de slechteriken en bepaalt het lot van de speelgroep. De speler bestuurt zijn karakter, de DM bestuurt de wereld om de karakters heen.

Voorbeeld:
DM: "Je loopt een kamer binnen waar in het midden een in schemerlicht gehulde stoel staat."
Player: "Ik zou graag de stoel onderzoeken."
DM: "Roll maar op je investigation (onderzoek-statistiek)."
Player: "7"
DM: "Het ziet er uit als een normale stoel... TOTDAT PLOTSELING......."

Sessie (0,1,38-etc.)

De speelsessies zijn de avonden/middagen/dagen waarbij de DM en de spelers samen om tafel zitten om het volgende hoofdstuk van hun avontuur te spelen.

Sessie 0 is de eerste sessie van elk avontuur waarbij regels worden uitgelegd, soms karakters worden gemaakt en de huisregels nog een keer doorgenomen worden.